De Alocasia amazonica polly is een mega populaire kamerplant. Ooit gehoord van skeletplant? Deze plant heeft die bijnaam gekregen vanwege zijn witte nerven op de donkere bladeren. De Alocasia amazonica polly is een kamerplant (https://www.plantje.nl/product-categorie/kamerplanten/) die elke plantenliefhebber in huis moet hebben. Door de opvallende witte nerven op het donkere blad wordt de Alocasia ook wel skeletplant genoemd. Door zijn indrukwekkende bladeren steelt deze kamerplant zeker weten de show in jouw vensterbank!
Deze Alocasia komt uit het schaduwrijke oerwoud in tropisch Azië. Vanwege de donkere standplek die hij daar had, zijn de bladeren ook donkerder gekleurd dan die van andere Alocasia’s. Overigens is skeletplant niet de enige bijnaam van deze kamerplant. De bijnaam olifantsoor wordt namelijk ook vaak gebruikt voor Alocasia’s, omdat de bladeren op de oren van een olifant lijken.
 
Let op! – De Alocasia amazonica polly kan vocht afscheiden via de bladeren. Dat kan gaan druppen en vlekken achterlaten.
Lichtbehoefte – De Alocasia houdt van een lichte plek. Door het licht, behoudt de plant de mooie bladtekeningen. Pas wel op met direct zonlicht.
Water geven! – De Alocasia houdt wel van wat water, zorg dat de potgrond altijd vochtig is. Besproei deze skeletplant ook regelmatig met een plantenspuit.
 
Lees alles over Alocasia verzorging (https://www.plantje.nl/verzorging/alocasia/).

Klik hier voor meer informatie.
Prijs: €10.95
Kleur:

Klik hier om te bestellen.