Alocasia Ninja – P14

De tropische Alocasia Ninja is een echte musthave voor plantenliefhebbers. Het is een nieuwkomer op de markt, die je niet gauw tegen zult komen. Deze zeldzame dwerg Alocasia lijkt op de Alocasia Black Velvet (https://www.plantje.nl/alocasia-black-velvet-p-14-cm/), maar is toch net iets anders. De Ninja heeft namelijk ronde bladeren met een ronde punt, bredere witte nerven en een witte rand om de bladeren heen.
De Alocasia Reginula Black Ninja komt van oorsprong uit de tropen van Azië. Bij het verpotten van deze plant kun je leuke verassingen tegenkomen: knolletjes! Deze knolletjes zijn klein, rond en zitten vast aan de wortels. Bij een grootte van 1 cm kun je ze voorzichtig van de plant af halen. Duw ze vervolgens voorzichtig in vochtig spaghnum mos (https://www.plantje.nl/spagnum-mos-levend/?q=spag) of aarde te duwen en zet ze op een lichte plek. Dan groeit er vanzelf een nieuw plantje uit!
Let op! – De Ninja houdt er niet van om gesproeid te worden. Door de kleine haartjes drogen de bladeren namelijk minder snel op, waardoor sproeien kan leiden tot schimmel! Zet liever een schaaltje water onder de sierpot van de plant voor een hogere luchtvochtigheid.
Lichtbehoefte – Een plekje met veel indirect licht maakt de Alocasia Ninja erg gelukkig.
Water geven – Zorg ervoor dat de grond van de plant licht vochtig blijft. Ook houdt deze plant absoluut niet van natte voeten, dus zorg ervoor dat er geen laagje water in de sierpot blijft staan.
 
Lees alles over Alocasia verzorging (https://www.plantje.nl/verzorging/alocasia/).
 
*Als de temperatuur onder de 5 graden ℃ daalt wordt deze plant van een gratis heatpack voorzien. Deze wordt automatisch aan je bestelling toegevoegd. De heatpack verwarmt je plant tot 40 uur lang, waardoor deze ook met koude temperaturen veilig wordt geleverd.

Klik hier voor meer informatie.
Prijs: €34.95
Kleur:

Klik hier om te bestellen.