De grote Bananenplant, beter bekend als de Musa Dwarf Cavendish, is vernoemd naar William Cavendish. Hij haalde de Bananenplant uit de tropen Australië en Zuid-Oost Azië. Omdat de Musa Dwarf Cavendish voor een groot deel (80%!) uit water bestaat – heeft deze grote kamerplant aardig wat water nodig.
Bananen zal deze grote kamerplant in de woonkamer of kantoorruimte niet zo gauw produceren. Hiervoor heeft de Musa veel warme en zonuren nodig. Toch pluk je wel de figuurlijke vruchten van deze grote Bananenplant! Het is namelijk een effectieve luchtbevochtiger. Met zijn grote bladeren, die voor een groot deel uit water bestaan, verdampt hij veel water. Door een hogere luchtvochtigheid in huis heb je minder kans op last van je luchtwegen, een droge huid of virusverspreiding.
De grote Bananenplant (semi hydro) wordt geleverd met een zogenaamde semi-hydro cultuur in een mooie terracotta pot; de grond bevat naast aarde ook kleikorrels die water opnemen, waardoor de plant van een continu waterniveau wordt voorzien. Je kunt de plant hierdoor in één keer meerdere liters water geven, en vervolgens hoef je dit langere tijd niet te doen. Dit continue waterniveau houdt biedt niet alleen de perfecte hoeveelheid water voor de wortels, maar zorgt ook voor een hogere luchtvochtigheid. Hierdoor voelt de lucht aangenamer aan voor de Bananenplant, en blijft deze gezonder. De Musa Dwarf Cavendish wordt geleverd inclusief een watermeter, waaraan je makkelijk kunt aflezen of de plant water nodig heeft. Omdat de Bananenplant veel water nodig heeft, is het belangrijk om de potgrond nooit op te laten drogen. Houd de watermeter daarom goed in de gaten. Besproei de bladeren daarnaast regelmatig om deze mooi en gezond te houden.
Tip: heb je een regenton, of kun je simpelweg een emmer buiten zetten? Gebruik dan regenwater om de Musa water te geven! Hier zitten namelijk veel voedingsstoffen in voor de plant.Heb je tussendoor vragen over de verzorging of twijfel je ergens over? Neem dan gerust contact met ons op.

Klik hier voor meer informatie.
Prijs: €375.00
Kleur: Rood

Klik hier om te bestellen.