De Rhaphidophora Pertusa heeft donkergroene, ovale bladeren. Bij de nieuwste bladeren kun je al de eerste zogeheten fenestraties zien; gaten/inkepingen in het blad. Dit betekent dat de plant zijn volwassen vorm begint aan te nemen. Op den duur zullen deze fenestraties steeds meer gaan lijken op die van zijn broertje; de Rhaphidophora Tetrasperma (https://www.plantje.nl/shop/philodendron-minima-p-13-cm/?channable=024dbf696400353634399a&q=rhaphi). Vaak worden Rhaphidaphora's verward met Monstera's vanwege deze inkepingen. Echter kan de Monstera enorme bladeren krijgen (vandaar ook zijn naam!) en flink in de breedte groeien, terwijl Raphidaphora's juist weer enorme lengtes kunnen bereiken.
De Rhaphidophora komt oorspronkelijk uit de tropische gebieden van Afrika, maar is inmiddels ook in Maleisië en Australië te vinden. De plant groeit van nature tegen bomen en hecht zich aan het schors vast. We raden aan om deze natuurlijke omgeving thuis te bootsen, door de plant direct aan een mosstok (https://www.plantje.nl/product-categorie/planten-accessoires/voor-klimplanten/) te bevestigen. De plant heeft deze ondersteuning nodig om mooi en goed te kunnen groeien. Je zult zien dat zijn bladeren groter worden en dat de inkepingen sneller zichtbaar zijn.
 
Let op! – De Rhaphidophora Pertusa is giftig bij inname. Pas dus op bij huisdieren of kleine kinderen.
Water geven – Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft. Met een potgrondmix met goede drainage (door potgrond te mixen met bijvoorbeeld hydrokorrels (https://www.plantje.nl/shop/hydrokorrels-zakje/) en boomschors (https://www.plantje.nl/shop/boomschors/?channable=024dbf69640034363332333076&q=boom)) zorg je ervoor dat overtollig water goed weg kan lopen. Zorg ervoor dat er geen water in de sierpot blijft staan.
Lichtbehoefte – Rhaphidophora's groeien het beste met veel indirect licht. Op een standplaats met minder licht zullen ze minder snel groeien en kleinere bladeren vormen.
 
Let op: sommige bladeren hebben aan de achterkant bruine vochtvlekken. Deze zijn ontstaan tijdens het uitrollen van de bladeren en bevinden zich alleen aan de achterkant van het blad. De vlekken zitten op het blad, en niet in het blad. Het is niet schadelijk voor de gezondheid van de plant.

Klik hier voor meer informatie.
Prijs: €39.95
Kleur:

Klik hier om te bestellen.