De Scindapsus Treubii Dark lijkt erg op de Scindapsus Treubii Moonlight (https://www.plantje.nl/shop/scindapsus-treubii-moonlight/), maar is net even anders door zijn opvallende donkere kleur. De bladeren hebben een ovalen vorm met donkergroene kleuren, die met een bepaalde lichtinval zelfs zwart kunnen lijken. De Scindapsus Truebii Dark form is dus een bijzondere kamerplant, die bovendien erg makkelijk is om te verzorgen!
De Scindapsus Treubii komt uit de tropische regenwouden van Zuidoost-Azië. Hier kruipt hij over de grond op zoek naar bomen of andere planten, die hij als ondersteuning kan gebruiken om omhoog te klimmen. Inmiddels heeft deze klimmende kamerplant zich verspreid over de hele wereld en is hij ontzettend populair onder plantenverzamelaars. Zorg ervoor dat je zijn natuurlijke omgeving thuis nabootst, door de plant ondersteuning (https://www.plantje.nl/product-categorie/planten-accessoires/voor-klimplanten/) te bieden tijdens het klimmen.
 
Let op! – Bij inname is de Scindapsus licht giftig, dus pas op met kleine kinderen of huisdieren.
Lichtbehoefte – De donkere kleur van deze plant zorgt ervoor dat de bladeren meer licht op kunnen vangen. Daarom kan deze plant het best op een plek met halfschaduw of veel indirect licht staan. Met meer indirect licht zul je zien dat de plant sneller groeit en grotere bladeren aanmaakt.
Water geven – De grond mag tussen gietbeurten een beetje opdrogen, voornamelijk tijdens de winterperiode. Zorg ervoor dat er geen water onderin de pot blijft staan.
 
Lees alles over Scindapsus (https://www.plantje.nl/verzorging/epipremnum-scindapsus/) verzorging (https://www.plantje.nl/verzorging/epipremnum-scindapsus/).

Klik hier voor meer informatie.
Prijs: €44.95
Kleur:

Klik hier om te bestellen.