De Syngonium Wendlandii heeft prachtige pijlvormige bladeren. De velvet glans gecombineerd met een opvallende zilveren streep in het midden maakt deze plant onwijs bijzonder! Deze Syngonium wordt ook wel ganzenvoet genoemd, omdat de vorm van het blad een beetje op de voet van een gans lijkt. Syngoniums zijn snelle groeiers en erg makkelijk in de verzorging.
Jonge Syngoniums groeien over het algemeen erg compact, maar nadat ze ouder worden gaan ze steeds meer klimmen. Syngoniums zijn van nature namelijk echte klimmers. Ze groeien voornamelijk tegen bomen in de tropische regenwouden van Zuid-Amerika. Met luchtwortels bevestigen ze zich vast aan bomen en klimmen omhoog om dichter bij het licht te komen. In huis kun je zijn natuurlijke groeiwijze nabootsen met bijvoorbeeld een mosstok (https://www.plantje.nl/product-categorie/planten-accessoires/voor-klimplanten/). Eventueel kun je de Syngonium geen ondersteuning bieden, zodat het een mooie hangplant wordt. Ook is deze plant perfect voor in een terrarium.
Let op! – De Syngonium Wendlandii staat bekend als een snelle groeier. Je kunt een mosstok toevoegen aan de plant om hem meer ondersteuning te bieden.
Lichtbehoefte – Zet de Syngonium op een standplaats met indirect licht, uit de tocht.
Water geven – Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar er mag geen water onderin de pot blijven staan. Syngoniums houden van een hogere luchtvochtigheid. Je kunt een schaaltje water onder de sierpot plaatsen om de luchtvochtigheid plaatselijk te verhogen. We raden je aan om de plant niet te besproeien, omdat de velvet bladeren water vasthouden waardoor schimmel kan ontstaan.

Klik hier voor meer informatie.
Prijs: €18.95
Kleur:

Klik hier om te bestellen.