Tradescantia Quadricolor – Vaderplant – P17

De Tradescantia quadricolor is een prachtige, kleurrijke hangplant. Met zijn opvallende kleuren springt de plant direct in het oog. Bovendien is het een snelle groeier, die makkelijk te verzorgen is. De tweede naam van deze Tradescantia, quadricolor, verwijst naar de vier kleuren van de plant. ‘Quadri’ betekent namelijk vier, en ‘color’ betekent kleur. De bladeren hebben witte, roze, paarse en groene kleuren.
De Tradescantia zebrina komt van oorsprong uit Noord- en Zuid-Amerika en wordt ook wel Vaderplant genoemd. Zowel de officiële naam als de bijnaam van deze kamerplant kan worden teruggeleid naar de 17e eeuw. De Tradescantia is namelijk vernoemd naar John Tradescant senior, de tuinman van Karel I van Engeland. Zijn zoon, John junior, was een ontdekkingsreiziger en botanicus. Hij vernoemde de Tradescantia naar zijn vader.
De Tradescantia werd al gauw populair in Europa. In de tweede helft van de 17e eeuw vond je de Vaderplant in allerlei Europese hoven én huiskamers. Vooral dat laatste was iets nieuws; kamerplanten waren destijds helemaal niet gebruikelijk. De Tradescantia zebrina was een echte pionier. Doordat de plant zo makkelijk te vermeerderen bleek, werd dit een van de eerste kamerplanten die in gewone huiskamers stond!
 
Let op! – Zet de kamerplant niet op de tocht. Beginnen de bladkleuren te vervagen? Dan krijgt de plant niet genoeg licht.
Lichtbehoefte – Zet de Tradescantia op een lichte plek, uit direct zonlicht.
Water geven – Laat de bovenste laag van de potgrond opdrogen voor je weer water geeft. Dit komt neer op ca. 1 keer per week water geven. Zorg ervoor dat er geen laag water onderin de pot komt te staan.
 
Lees alles over kamerplanten verzorging (https://www.plantje.nl/verzorging/).

Klik hier voor meer informatie.
Prijs: €19.95
Kleur:

Klik hier om te bestellen.